România și Republica Moldova vor avea rute turistice comune, printre care și un „drum al vinului”. Despre acest aspect a vorbit vineri într-o conferință de presă ministrul Turismului de la București, Bogdan Trif, alături de directorul general al Agenției de Turism a Republicii Moldova, Stanislav Rusu.
„Drumul Vinului” și „Ruta Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt” sunt primele proiecte de turism care vor include obiective din ambele state, prezentate într-un produs turistic unic, a anunțat Trif.
„Ruta Voievodului Stefan cel Mare”, traseu cultural, va include în România cetatea Sucevei, Putna, Palatul Culturii din Iași, Cetatea Neamț, ctitorii ale voievodului din Vaslui și alte locuri legate de istoria domnitorului moldovean. În Republica Moldova, traseul ar putea cuprinde Hrubele Lăpușna, mănăstirile rupestre Orhei, cetatea construită de Ștefan de la Soroca și Chișinău.
În cadrul întrevederii, Trif și Rusu au prezentat și noul Acord de cooperare în domeniul turismului care urmează să fie semnat între România și Republica Moldova, document aflat deja în circuitul de avizare interministerial de pe cele două maluri de Prut.