România și Republica Moldova își propun să creeze o hartă digitală comună, prin intermediu căreia cetățenii străini vor putea afla mai multe detalii despre destinațiile turistice din cele două state. Anunțul a fost făcut de ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici în cadrul unui interviu acordat MOLDPRES.
În același timp, Republica Moldova va fi inclusă în mai multe trasee turistice ale României.
România și Republica Moldova vor putea avea ca rute turistice comune un „drum al vinului” și „Ruta Voievodului Stefan cel Mare”, traseu cultural, care va include în România cetatea Sucevei, Putna, Palatul Culturii din Iași, Cetatea Neamț, ctitorii ale voievodului din Vaslui și alte locuri legate de istoria domnitorului moldovean, iar în Republica Moldova, traseul ar putea cuprinde Hrubele Lăpușna, mănăstirile rupestre Orhei, cetatea construită de Ștefan de la Soroca și Chișinău.
În prima jumătate a acestui an, hotelurile și celelalte structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare din Republica Moldova au găzduit 150,5 mii de turişti, dintre care 71,3 mii de turişti din afara Republicii Moldova (47,4% din total) și 79,2 mii de turiști moldoveni (52,6%). Dintre cei 71, 3 mii, cei mai mulți au fost din România (28,2%).