Curtea de Conturi a României şi Curtea de Conturi a Republicii Moldova au parafat recent un document comun de consolidare a dialogului şi dezvoltarea cooperării între cele două instituții. Evenimentul a avut loc în contextul marcării Centenarului Marii Uniri.
„Întotdeauna am considerat că momentele cu însemnătate capătă o valoare mai mare atunci când putem să le sărbătorim alături de prieteni. Mă onorează astfel să putem marca momentul Centenarului României Mari alături de prietenii şi de colegii noştri de la Curtea de Conturi din Republica Moldova. Colaborarea dintre Instituţiile Supreme de Audit din cele două ţări face astăzi un nou pas înainte şi am convingerea că prin activitatea noastră comună şi prin echipele mixte de experţi în auditul din diverse domenii vom putea să învăţăm unii de la alţii, dând astfel un exemplu de bună practică”, a declarat preşedintele Curţii de Conturi a României, Mihai Busuioc, citat de TVR Moldova.
„Declaraţia comună pe care am semnat-o cu domnul preşedinte Mihai Busuioc este un pas demn de istorie. De altfel, vom aşeza un exemplar al acestei Declaraţii în Muzeul Curţii de Conturi din Moldova. Sper ca exemplul de cooperare dintre cele două Curţi de Conturi să fie un model şi pentru alte instituţii de pe cele două maluri ale Prutului”, a precizat Veaceslav Untilă, preşedintele Curţii de Conturi a Republicii Moldova.
Semnarea Declarației a avut loc în cadrul Reuniunii Comune a Plenului Curţilor de Conturi din România şi din Republica Moldova, organizată în perioada 17 – 20 octombrie.
În același context, Veaceslav Untilă l-a decorat pe Mihai Busuioc cu cea mai importantă distincţie a Curţii de Conturi a Republicii Moldova, Crucea „Pentru Merit” Gradul I.