Reacţie isterică la Moscova. Ruşii ameninţă cu dezmembrarea Rep. Moldova

 

Inițiativa ca toți deputații de la Chișinău să vorbească în Parlament în limba română stârneşte din nou iritare la Moscova. Președintele Comitetului pentru CSI și integrare Euro-asiatică a Dumei de Stat, Leonid Kalașnikov, spune că această idee va duce la „dezmembrarea Republicii Moldova”, transmite Deschide.md

Sursă foto: gagauzinfo.md
Sursă foto: gagauzinfo.md

„Această inițiativă este îndreptată spre reducerea a ceea ce a fost comun în marea țară Uniunea Sovietică, limba rusă. Scopul pare a fi ca în Occident. Ei bine, atunci să nu vă mirați de dezmembrarea propriei țări”, a spus Kalașnikov, citat de ria.ru.

Deputatul rus a subliniat că exact această politică a dus la apariția problemei transnistrene și a celei găgăuze. Kalaşnikov a îndemnat Moscova să nu reacționeze la asemenea inițiative, deoarece în locul ei o va face populația.

„Noi vom susține doar populația, Cred că Rusia trebuie să susțină oamenii să-și apere drepturile”, a mai adăugat deputatul rus.

Inițiativa ca toți deputații să fie obligați prin lege să folosească limba română în forul legislativ suprem al statului a venit din partea Partidului Liberal.

Deputații PL propun ca toți aleșii din Parlament să fie obligați să cunoască limba română și să o folosească în plen, la tribună și în proiectele de legi pe care le propun.

 

Next Post

Arhiva InfoPrut