Astăzi are loc şedinţa comună a guvernelor României şi R. Moldova. Dacă premierul Dăncilă sau cineva din jurul ei ar avea expertiză pe zona românească de la est de Prut, această şedinţă ar avea importanţă. Însă, cum cunoaştem cu toţii adevărul, iată trei lucruri de care premierul Viorica Dăncilă trebuie să afle, exprimate plastic. Altfel, ne vom plictisi auzind de interconectări energetice şi rutiere care nu se mai fac niciodată, scrie George Simion, liderul Acţiunii 2012, într-un articol de opinie publicat pe platforma de blogging a cotidianului Adevărul.
Pe scurt, Republica Moldova, ca parte a spaţiului unde trăiesc vorbitori de limba română ar trebui să fie formulat ca proiect unitar de ţară, mai ales în Anul Centenarului. Cum politicienilor noştri, pe lângă multe altele, le lipsesc viziunea şi curajul, ce trebuie să reţinem e că suntem ultimul stat din lume care susţine prostiile făcute de guvernul Republicii Moldova. Şi primul care l-a recunoscut pe harta lumii, prin nimeni altul decât Ion Iliescu.
Aşadar, pe înţelesul tuturor, mai ales al doamnei premier:
1. Nu te vor pe tine, ci banii tăi!
Nu este normal să susţinem un stat mafiot condus de Vlad Plahotniuc. Un stat care tocmai a fost tăiat de pe orice program de asistenţă macrofinanciară de către Uniunea Europeană. Deputaţii europeni au criticat Republica Moldova pentru că regresează în privinţa implementării standardelor democratice, într-o rezoluţie privind implementarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană adoptată de Parlamentul European săptămâna trecută cu 396 de voturi pro şi 76 împotrivă. Va urma reintroducerea vizelor. Din cauza lipsei bunei-credinţe, a lipsei de experţi în luarea deciziilor şi a existenţei presiunii publice pe subiect, ce a făcut România în ultimii ani a fost să arunce bani pe fereastră, alimentând huzurul mafioţilor de la Chişinău şi susţinându-le statul. Banii contribuabilului român nu au mers către fraţii lui de peste Prut, şi chiar şi atunci când au mers, au fost mai mereu asumaţi de partidul de guvernământ. Presiunea publică a venit din zona noastră, a societăţii civile (dacă e greu să ne identificaţi, doamna premier, noi suntem cei care au scris BASARABIA e ROMÂNIA peste tot). Iar noi cerem să sistaţi de urgenţă orice ajutor către guvernul central de la Chişinău. Liga Aleşilor Locali Unionişti, care grupează primăriile care au semnat declaraţii de Unire cu Ţara, pot reprezenta partenerii de dialog şi dezvoltare durabilă, dacă vrem să avem măcar şi o zonă prietenoasă cu România la est de Prut. Altfel, pentru mafioţii de la Chişinău suntem buni doar de plătit, ca la damele de companie. AJUNGE!
CITIŢI AICI MAI DEPARTE: adev.ro/pikza0