Anul 2018 va rămâne în istorie datorită evenimentelor simbolice și acțiunilor concrete care au marcat pe deplin împlinirea a 100 de ani de la Marea unire din 1918. Mișcarea unionistă, în frunte cu liderul Platformei Acțiunea 2012, George Simion, a fost în miezul evenimentelor din orașele-cheie ale țării, orașe care au devenit capitale simbolice în 2018. De-a lungul celor 12 luni, liderul unionist a adunat în jurul său oameni devotați cauzei unioniste, care s-au implicat activ, sfințind locul unde au fost desfășurate evenimente dedicate Centenarului, dar care să apropie cele două maluri de Prut – de la Chișinău, la Iași, București, Arad sau Alba Iulia.
Anul Centenar a debutat cu cel mai impresionant eveniment din istoria mișcării unioniste – Marea Adunare Centenară. Astfel, Chișinăul a devenit a doua capitală românească grație lucrărilor realizate de organizațiile unioniste, primari și personalități care susțin reîntregirea Țării. Toți, adunați de figura liderului unionist, George Simion, care a devenit incomod guvernării de la Chișinău, fiind interzis pe teritoriul Republicii Moldova pe o perioadă de 5 ani. Chiar și așa, Chișinăul va rămâne orașul de peste Prut unde, la 25 martie, a fost stabilit planul de acțiuni pentru anul 2018, care vizează unirea cu România, orașul care va cere ReUnire, precum în 1918.
Vocea celor 100.000 de români de la Chișinău a fost auzită și în Parlamentul de la București. La două zile distanță de la evenimentul istoric, deputații din legislativul capitalei României, într-o ședință solemnă, votează în unanimitate un act cu privire la viitorul Republicii Moldova. Clasa politică din România s-a expus afirmativ în favoarea UNIRII Republicii Moldova cu România. Conform documentului, dorința de Reunire exprimată de Republica Moldova este „pe deplin legitimă” și România și cetățenii ei sunt și vor fi întotdeauna pregătiți oricărei manifestări organice a Republicii Moldova de Unire”. Firul roșu al acestui mesaj, și de această dată, a fost George Simion, care a anunțat unioniștii de pretutindeni despre decizia forului decizional, fiind prezent în Parlamentul României, atunci când a fost dată citirii decizia istorică. O hotărâre luată în urma evenimentelor desfășurate sub îndrumarea liderului unionist în anul 2012.
În 2018, municipiul Iaşi a fost declarat „Capitală istorică” a României. În orașul de pe Prut a avut loc primul Congres al Reîntregirii Neamului. Acolo, George Simion, susținut de primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a propus subiectul ,,ReUnirea – proiect de țară al României”, susținut de toate delegațiilor din teritoriile istorice românești prezente la evenimentul desfășurat în premieră în capitala celor trei uniri.
Caravana Unirii nu a putut ocoli capitala politică a Marii Unirii – Aradul, care s-a dovedit o gazdă bună atât pentru cele trei autobuze tricolore cu o expoziție mobilă a celor mai semnificateve momente de acum 10 de ani, dar și pentru desfășurarea campaniei ,,1 milion pentru Unire”. Lansarea campaniei a fost făcută la începutul lunii noiembrie de către George Simion, care declara că ,,în anul centenar avem obligația să făurim un viitor mai bun – o Țară întreagă”. Sub îndrumarea acestuia au fost mobilizate structurile teritoriale din toată țara pentru a colecta 1 milion de semnături necesare modificării Constituției României în vederea adăugării unui preambul care să prevadă Unirea cu Republica Moldova.
În Capitala Marii Uniri – Alba Iulia, în anul Centenar au avut loc evenimente care ne-au amintit de făuritorii României Mari de acum un veac, care ne-au unit sub aceeași dorință – de Reunire. Pe 1 iulie, George Simion dădea start Marșului Centenar, înmânând Flacăra Unirii participanților care au parcurs 1300 de km, Alba Iulia – Chișinău. Liderul unionist a realizat un pod între cele două orașe simbol pentru neamul românesc. Câteva luni mai târziu, în fața Marșului Unirii de la Alba Iulia de pe 1 decembrie se afla tot el, George Simion, care a reușit să aducă sub același tricolor mii de oameni care să ceară ReUnirea României cu Republica Moldova.
O Mare Adunare Centenară la Chișinău, o declarație decisivă în Parlamentul de la București, un Congres al Reîntregirii Neamului la Iași, o campanie națională desfășurată în Arad și alte orașe ale țării și un apel la unitate – stop Festivism, START Unire, lansat la Alba Iulia – sunt momentele-cheie ale unui luptător fără de care mișcarea unionistă nu ar mai fi fost ce este acum.