George Simion, candidatul mișcării unioniste la alegerile europarlamentare, și-a exprimat susținerea pentru candidații unioniști Ion Leașcenco și Anatol Ursu, care s-au înscris în cursa electorală din 24 februarie 2019 în Republica Moldova.
În lipsa unei reprezentări politice a unioniștilor în Parlamentul de la Chișinău, George Simion, a declarat că următorul pas pentru liderii unioniști este participarea în acest an electoral. Declarația a fost făcută de către Simion sâmbătă, 12 ianuarie în cadrul discursului de lansare a candidaturii mișcării unioniste la alegerile europarlamentare din 2019.
,,Am făcut tot ce era posibil și ne-am gândit care este următorul pas. Următorul pas este această candidatură a noastră, următorul pas este să fim noi soluția, pentru că nu suntem, din păcate, reprezentați politic. Mulțumesc lui Ion Leașcenco, lui Anatol Ursu că fac și ei acest pas cu foarte multe obstacole. Mulți le dau puține șanse, dar ei îi cunosc ca luptători și asta suntem noi în mișcarea unionistă. De asta facem acest pas”, a declarat George Simion, candidatul mișcării unioniste la alegerile europarlamentare din 2019.
Candidații unioniști Ion Leașcenco și Anatol Ursu au fost prezenți la evenimentul de lansare a candidaturii mișcării uni care a avut loc la București. Ion Leașcenco, președintele Blocului Unității Naționale candidează la alegerile parlamentare din Republica Moldova pe circumscripția uninominală nr. 15 – Călărași, iar Anatol Ursu, pe cea cu nr. 22 – Ialoveni. Liderii unioniști vor reprezenta Partidul Democrația Acasă în cursa electorală din Republica Moldova.
George Simion, Președintele Acțiunii 2012, alături de liderii unioniști Ion Leașcenco și Anatol Ursu au organizat de-a lungul timpului evenimente unioniste în România, Republica Moldova și diaspora cu scopul de a sensibiliza opinia publică cu privire la subiectul reîntregirii țării. Cei trei lideri unioniști au stat în fața marșurilor unioniste, au inițiat adoptarea Declaraților de Unire de către primăriile din Republica Moldova, au organizat Marea Adunare Centenară de la Chișinău, care a adunat 100.000 de oameni și au dat un imbold Parlametului de la București să adopte declarația istorică, votată în unanimitate de legislativ, care exprimă dorința României de a se uni cu Republica Moldova.