Susținerea înscrierii cămășii cu altiță, ca piesă reprezentativă a portului tradițional românesc, în Patrimoniul UNESCO, a fost unul dintre subiectele abordate vineri de ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero în cadrul întrevederii cu ministrul Educației, Culturii și Cercetării de la Chișinău, Monica Babuc.
Dosarul „Arta cămășii cu altiță – element de identitate culturală în România și Republica Moldova” este promovat de București și de Chișinău pentru nominalizarea în Lista Reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității.
În cadrul întrevederii, Monica Babuc a apreciat sprijinul acordat de autoritățile române pentru proiectele culturale derulate în Republica Moldova, în special pentru Salonul Internațional de Carte – Bookfest Chișinău, Reuniunea Teatrelor Naţionale, donațiile de carte în limba română și organizarea taberelor de vară ,,ARC” pentru elevi și studenți. De asemenea, ministrul de la Chișinău și-a exprimat recnoștința pentru sprijinul Guvernului României în ceea ce privește renovarea și dotarea grădinițelor, pentru autobuzele școlare donate sau bursele de studii oferite tinerilor din Republica Moldova.
După întrevedere, Natalia Intotero și Monica Babuc au participat la ceremonia de donare a 3000 de cărți pentru laureații Concursului Republican ,,Limba noastră-i o comoară”, ediția Iulian Filip, organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în parteneriat cu Ambasada României în Republica Moldova. Cărțile au fost oferite de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, se arată într-un comunicat de presă.