Președintele prorus Igor Dodon a prins și mai mult curaj după alegerile locale și vrea remanieri în Guvernul Maiei Sandu. Șeful statului a participat marți, la ședința fracțiunii socialiștilor din Parlament, acolo unde a constatat că „se impun schimbări cît mai rapide în garnitura guvernamentală”.
„Am solicitat să am o consultare cu socialiștii pe mai multe subiecte care îngrijorează cetățenii: lipsa acțiunilor și a rezultatelor în domeniul economic și social, creșterea îngrijorătoare a criminalității și o reducere dramatică a siguranței cetățenilor, reformarea justiției și modul în care poate fi consolidată stabilitatea politică în țară. Mi-am expus îngrijorările legate de nemulțumirea tot mai mare a cetățenilor față de activitatea Guvernului și am constatat împreună cu fracțiunea socialiștilor că se impun schimbări cît mai rapide în garnitura guvernamentală” a spus Igor Dodon.
De asemenea, sursa a menționat că le-a cerut socialiștilor să inițieze și să insiste pe formarea cât mai rapidă cu Blocul ACUM, a coalițiilor în teritoriu, inclusiv în Consiliul Municipal Chișinău.
„Am discutat despre reforma justiției, le-am mulțumit socialiștilor pentru că au susținut toate proiectele de pîna acum și i-am încurajat să aibă în continuare această abordare constructivă. În același timp, am trecut în revistă problemele apărute în acest domeniu, care pun în pericol credibilitatea reformării justiției, respectiv modul în care s-a încercat de către unii reprezentanți politici din Guvern, influențarea rezultatului comisiei pentru selectarea procurorului general, dar și criticile aduse de Comisia de la Veneția conceptului de reformare a justiției. Sunt derapaje care trebuie luate în serios și am cerut fracțiunii PSRM să sprijine Guvernul să le depășească și să nu permită sub nicio formă politizarea reformei justiției sau folosirea acestei reforme ca element de PR sau manipulare a societății”, a conchis președintele prorus.
Amintim că până a deveni președintele R. Moldova, Igor Dodon a fost liderul PSRM. Ulterior, deși oficial a părăsit formațiunea politică imediat ce a fost învestit în funcție, în realitate faptele sale demonstrează că a rămas liderul neformal al socialiștilor.