Filmul „Maria, Regina României”, a cărui premieră în cinematografe a avut loc pe 8 noiembrie, își continuă călătoria și dincolo de granițele României. Povestea emoționantă a unui moment istoric, ce a marcat profund destinul unei țări aflate la răscruce, redată de regizorul britanic Alexis Sweet Cahill, va pătrunde și în casele celor aflați departe de locul natal, online, pe platforma VIMEO on demand (VOD), potrivit unui comunicat de presă.
Filmul poate fi închiriat pentru o perioadă de 24 de ore de pe orice teritoriu, în afara României, pentru un cost de 5$ și este disponibil cu trei variante de subtitrări: engleză, franceză și română.
După numeroase avanpremiere în România, în prezența echipei și a actorilor, după ce a fost declarat câștigător în cadrul Festivalului „Les Films de Cannes”, prin votul publicului, în secțiunea Avanpremierele Toamnei, filmul cu un puternic mesaj istoric, a devenit una dintre cele mai de succes proiecții istorice românești din perioada postdecembristă.
„Un film care a reușit să îmbine emoția cu informații nespuse ori prea puțin știute despre rolul incredibil pe care Regina Maria l-a avut într-o misiune aproape imposibilă: aceea de a salva granițele României. Anul 1919. Conferința de pace de la Paris”, precizează sursa citată.
Filmul, o producție Abis Studio, reprezintă rezultatul muncii unei echipe ce a strâns laolaltă peste 200 de profesioniști, mii de ore de filmare, locații refăcute (zone din Calea Victoriei, Gara de Nord, Gara din Lyon), decoruri, piese de mobilier (biroul Regelui și al Reginei,) respectându-se întocmai modelul original. Filmările au avut loc în România și în Franța și au pus în valoare locații autentice, precum Palatul Cotroceni, Castelul Peleș, Quai d’Orsay din Paris.
„În esență, acest film este povestea unei femei hotărâte ce devine eroina unei întregi nații. Amploarea producției a fost extraordinară, iar printre membrii echipei a existat un sentiment profund că pășim pe terenuri noi, poate nu din punct de vedere cinematografic, dar cu siguranță din punct de vedere al emoției ce se transmite atunci când tu ești cel care relatează o parte din trecutul României. Și nu o parte oarecare, ci una atât de mult timp ascunsă și evitată”, declară regizorul Alexis Sweet Cahill.
Începând cu data de 6 decembrie, românii aflați peste hotare, care încă nu au avut șansa de a vedea cel mai așteptat film românesc al toamnei o pot face, online, pe platforma Vimeo on demand.
Paginile unde filmul poate fi accesat sunt: http://queenmarieofromania.com/ sau https://vimeo.com/ondemand/queenmarieofromania