Cea de-a V-a ediţie a concertului de caritate „Şi totuşi există iubire” în memoria poetului român Adrian Păunescu a avut loc luni seară, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din Chişinău.
Fotbalistul de la Chișinău, Radu Gânsari, organizatorul evenimentului, a menţionat că scopul acestuia este de a ne aminti de Adrian Păunescu şi de poezia sa, precum şi de a-i ajuta pe cei mai trişti ca noi – copiii din familii social vulnerabile.
„În acest an, mijloacele financiare adunate din vânzarea biletelor şi din donaţii sunt destinate unei familii nevoiaşe. Este vorba de o mamă a trei copii, dintre care doi sunt bolnavi. Ei au nevoie de o casă”, a precizat acesta.
La rândul său, cantautorul Viorel Burlacu a afirmat că în fiecare an fotbalistul Radu Gânsari organizează câte un concert în memoria lui Adrian Păunescu, cu genericul „Şi totuşi există iubire…”.
„Cu toate că Radu se află peste hotare, în această zi vine acasă, adună cât poate şi face fericită o familie care chiar are nevoie de susţinere – cât de nobil! Noi venim la concert să-l ajutăm pe Radu să ajute”, a subliniat Burlacu.
Alături de Viorel Burlacu, în cadrul spectacolului au cântat Ion Razza, Patric Hanganu, Elena Javelea, Aliona Triboi, Mircea Zgherea, Vitalina Simeretchi ş.a., iar Nicolae Jelescu a prezentat un recital din creaţia regretatului poet, scrie moldpres.
Prima ediţie a concertului „Şi totuşi există iubire” a fost organizată în 2015.
Poetul, eseistul, publicistul și omul politic român Adrian Păunescu, membru de onoare al Academiei de Științe a Moldovei, s-a născut la 20 iulie 1943 în satul Copăceni, judeţul Bălţi, actualmente raionul Sângerei. Copilăria și-a petrecut-o la Bârca, județul Dolj, România. A absolvit Colegiul Național Carol I din Craiova și a studiat filologia la Universitatea din București. Este cunoscut şi ca organizator al Cenaclului „Flacăra”. Din 1973 a condus Revista „Flacăra”, iar în 1990 a fondat Revista „Totuşi iubirea”.
Potrivit criticilor literari, Adrian Păunescu este unul dintre cei mai prolifici scriitori români. A editat peste 50 de volume de poezii, eseuri, publicistică, discursuri cu un tiraj total de un milion de exemplare. Adrian Păunescu s-a stins din viață la 5 noiembrie 2010. La Chișinău, pe Aleea Clasicilor Literaturii Române a fost instalat un bust al regretatului poet, iar din 2015, la Copăceni, Sângerei este organizat Festivalul Internațional „Adrian Păunescu”.