Lotul de juniori al României a obținut două medalii de aur și patru medalii de argint, iar cel al Republicii Moldova – o medalie de argint și cinci medalii de bronz în cadrul Olimpiadei Internaționale de Științe pentru Juniori, care s-a desfășurat în perioada 03 – 12 decembrie, în orașul Doha, Qatar.
Olimpicii din România laureați cu aur sunt Ioana Mădălina Cărăuș (clasa a IX-a/Liceul Internațional de Informatică din București) și Vlad Ștefan Oros (clasa a IX-a/Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara).
Medaliile de argint au fost adjudecate de Raisa Axenie (clasa a X-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București), Ștefan Eduard Doliș (Colegiul Național „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău), Mircea Andrei Țop (clasa a X-a/Colegiul Național „Decebal” din Deva) și Vlad Iova (clasa a X-a/Colegiul Național „Emanoil Gojdu” din Oradea).
Lotul olimpic a fost coordonat de Daniela Bogdan (coordonator la nivel național și responsabil pentru disciplina chimie), profesor la Colegiul Național „Sf. Sava” din București, Traian Șaitan (responsabil biologie), inspector general MEN și Victor Păunescu (responsabil fizică), profesor la Colegiul Național „Octav Onicescu” din București. În calitate de observator a participat Adriana Simona Popescu, inspector în cadrul ISJ Constanța.
Din Republica Moldova, medaliat cu argint la acest concurs este Alexei Crivcianschi, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Bălți. Medaliile de bronz au fost obținute de către Andreea Cernei, Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu”, Chișinău; Tiberiu Sprîncean, Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”, Chișinău; Constantin Babuc, Liceul Teoretic „George Meniuc”, Chișinău; Francesca Alexandrina Talmaci, Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim”, Chișinău; Vladimir Cebotaroș, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Bălți.
Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori implică susținerea a trei probe: două probe teoretice (individuale) și una practică – experiment/laborator (pe echipe, formate din 3 elevi), cu subiecte din trei discipline (chimie, fizică și biologie).
La ediția din acest an au participat peste 400 de elevi din 70 de state.