Alexandru Comerzan, un bucătar-șef de la Chișinău a câștigat cel de-al şaptelea sezon al cooking show-ului „Chefi la cuțite”. Tânărul de 31 de ani s-a ales cu un premiu în valoare de 30 de mii de euro, o farfurie de aur şi o experienţă nemaipomenită.
Alexandru Comerzan a impresionat cei trei jurați încă de la preselecțiile pe nevăzute, punându-le în față unul dintre cele mai savuroase preparate. În cele din urmă gustul și atenția cu care a lucrat l-au convins pe Cătălin Scărlătescu să îi ofere cuțitul de aur.
Basarabeanul a recunoscut că a fost convins de soție să se înscrie la concurs și că visează să lucreze alături de cei mai experiementați chefi din toată lumea.
În toate probele concursului, Comerzan a dat dovată de profesionalism și epatie, ajutându-i ori de câte ori a fost nevoie pe colegii săi. În momentul în care în echipa sa au rămas doar trei membri, Alexandru Comerzan și colegul său Daniel Andrieș au muncit cât pentru șapte. Comerzan a fost singurul concurent din echipa lui Chef Cătălin Scărlătescu, care a ajuns în finală.
Preparatele finaliștilor au fost jurizate de unsprezece bucătari de top din România, iar Alexandru Comerzan a câștigat marele premiu.
Alexandru Comerzan este bucătar profesionist și munceşte în domeniu de la 15 ani, de când a plecat în Italia împreună cu părinţii lui. Apoi a revenit în R. Moldova, s-a căsătorit şi a continuat să facă meserie acasă. În prezent este chef la un restaurant cunoscut din Chişinău.
Pe 1 decembrie 2019, de Ziua României, Alexandru Comerzan i-a invitat la Chișinău pe Alexandru Popa și Ernesto Dosman, ceilalți doi concurenți care au primit cuțitele de aur la emisiunea „Chefi la cuțite” și a organizat o seară gastronimică la restaurantul unde lucrează.