Alexandru Comerzan, marele câștigător al sezonului 7 „Chefi la cuțite”, este surprins de faptul că după această emisiune mulți români din țară aleg să vină în R. Moldova pentru a gusta preparatele gătite de bucătarul de la Chișinău.
„Perioada de după show a fost pentru mine frumoasă și surprinzătoare. Nu m-am gândit că atât de multe persoane vor veni din România în Republica Moldova doar pentru a mânca un dish pregătit de mine și de echipa mea. Vor să mă cunoască, să afle lucruri despre show și mi se pare extraordinar”, a declarat câștigătorul sezonului 7 Chefi la cuțite pentru presă.
Alexandru Comerzan, este un bucătar-șef de la Chișinău, care a câștigat cel de-al șaptelea sezon al cooking show-ului „Chefi la cuțite”. Tânărul de 31 de ani s-a ales cu un premiu în valoare de 30 de mii de euro, o farfurie de aur și o experiență nemaipomenită.
Ulterior, bucătarul a dezvăluit că din banii câștigați la sfârșitul anului 2020, va pleca într-o vacanță gastronomică în Japonia. Destinația a fost aleasă datorită faptului că în Tokyo se află și primul restaurant de sushi ce a primit trei stele Michelin.
Amintim că Alexandru Comerzan a impresionat cei trei jurați încă de la preselecțiile pe nevăzute de la Chefi la Cuțite, iar ulterior gustul și atenția cu care a lucrat l-au convins pe Cătălin Scărlătescu să îi ofere cuțitul de aur.
În toate probele concursului, Comerzan a dat dovată de profesionalism și empatie, ajutându-i ori de câte ori a fost nevoie pe colegii săi. În momentul în care în echipa sa au rămas doar trei membri, Alexandru Comerzan și colegul său Daniel Andrieș au muncit cât pentru șapte. Comerzan a fost singurul concurent din echipa lui Chef Cătălin Scărlătescu, care a ajuns în finală.
Preparatele finaliștilor au fost jurizate de unsprezece bucătari de top din România, iar Alexandru Comerzan a câștigat marele premiu.
Alexandru Comerzan este bucătar profesionist și munceşte în domeniu de la 15 ani, de când a plecat în Italia împreună cu părinţii lui. Apoi a revenit în R. Moldova, s-a căsătorit şi a continuat să facă meserie acasă. În prezent, este chef la un restaurant cunoscut din Chişinău.
Pe 1 decembrie 2019, de Ziua României, Alexandru Comerzan i-a invitat la Chișinău pe Alexandru Popa și Ernesto Dosman, ceilalți doi concurenți care au primit cuțitele de aur la emisiunea „Chefi la cuțite” și a organizat o seară gastronomică la restaurantul unde lucrează.