„Nu are ce căuta Suvorov la Chișinău, cum nu a călcat nici picior de al lui pe aici. Poate la Moscova, acolo unde s-a născut, ar exista o logică”. Afirmația a fost făcut de Corneliu Pântea, consilier municipal PUN, care a comentat inițiativa PSRM de a redenumi strada Octavian Goga din Chișinău în strada A.V.Suvorov.
„Fracțiunea PSRM din Consiliul Municipal Chișinâu a venit cu inițiativa de a redenumi str. Octavian Goga din mun. Chișinău în str. Alexandr Suvorov. Acest subiect urmează să fie dezbătut la una din ședințele viitoare ale CMC. Vreau să vă spun că este o inițiativă populistă, ca și multe altele înaintate de socialiști la nivel național sau la nivel local. Scopul acestei inițiative este de a sustrage atenția cetățenilor de la problemele reale cu care se confruntă mun. Chișinău. Atunci când nu poți și nu știi cum să administrezi orașul în continuare, arunci pe piață un subiect populist, care va crea dezbateri și tensiuni în societate o perioadă, iar tu, între timp îți vei face liniștit mendrele pe sub masă”, a explicat consilierul local.
În opinia lui Pântea, inițiativa nu are sorți de izbândă în Consiliul Municipal Chișinău, întrucât în afară de fracțiunile PSRM și ȘOR, nu se va mai găsi nici o formațiune politică din cadrul CMC, care ar lovi în valorile românești.
„Există și un alt aspect al subiectului: vă dați seama, că in cazul redenumirii str. O. Goga, câte incomodități și cheltuieli vor suporta cetățenii care locuiesc sau au proprietăți pe această stradă, mă refer în special la actele de identitate și actele de proprietate”, a mai adăugat sursa.
De asemenea, consilierul local a spus că nu ar fi numit această inițiativă populistă, dacă socialiștii ar fi construit o stradă nouă în Chișinău, ar fi amenajat-o cu toată infrastructura necesară unei străzi moderne și ar propune o denumire.
„Credeți-mă, cunoscând capacitățile unora și posibilitățile noastre, până se va produce acest eveniment, noi vom și uita cine a fost acest Suvorov. Și în concluzie, chiar dacă la Chișinău avem o guvernare ostilă, valorile românești trebuie păstrate și promovate în R. Moldova, pentru că mai degrabă sau mai târziu oricum in România vom ajunge”, a încheiat Corneliu Pântea.