„Unirea nu se face prin tirade populiste, ci prin proiecte concrete!”. De această părere este deputatul Matei Dobrovie, care a adăugat că are un mare respect pentru personalitățile care au făcut posibil acest deziderat nobil acum 102 ani, prin faptul că au pus interesului național mai presus de jocurile politice mici și au făcut ce trebuia în contextul internațional de atunci.
„Au fost cu adevărat oameni de stat, nu politicieni de duzină ca unii unioniști de astăzi. Istoria recentă ne arată însă din păcate că sunt mulți politicieni care și-au făcut o profesie din a fi unioniști de serviciu, cu discursuri care mai de care mai bombastice, de un populism și o demagogie grețoase. Au strigat mult despre unire în ultimii ani, mai ales în campaniile electorale, dar nu au făcut nimic pentru ea, nu au avut niciun proiect concret”, a menționat parlamentarul.
În opinia lui Dobrovie, unirea înseamnă interconectare, punți reale între cele două maluri ale Prutului. De exemplu, punți mediatice și realizarea Spațiului Informațional comun. „În acest sens, am propus proiectul strategic Fondul de Cooperare Mass-Media România-Republica Moldova, care-și propune să crească prezența mediatică românească dincolo de Prut și să contracareze propaganda rusească, care este extrem de agresivă acolo. Lupta cu Dodon nu se câștigă cu populisme și discursuri sforăitoare care-i dau apă la moară, ci cu investiții în mass-media independentă și de calitate de limbă română. Altfel, doar cu frumoasa retorică unionistă, ne vom lamenta din nou că pro-rușii au câștigat alegerile, iar pro-europenii și unioniștii au pierdut”, a precizat sursa.
Totodată, deputatul de la București a mai remarcat că „guvernul Ludovic Orban sprijină executivul de la Chișinău în această pandemie prin echipamente de protecție, din puținul pe care îl avem și noi. Acesta e un exemplu de unitate și solidaritate, care contează mult mai mult decât discursurile pline de zel despre unire. Fapte, nu vorbe!”.