Alexandru Tănase, fostul președinte al Curții Constituționale, a dat de înțeles că decizia Curții Constituționale de a suspenda Legea pentru care și-a asumat răspunderea, este una ciudată și ar însemna, de fapt, o tragere de timp.
Sursa a mai subliniat că urgența legii nu este pusă în discuții, ci doar unele prevederi ale acesteia, respectiv, Curtea trebuia să vină cu soluții în cazul unor elemente neconstituționale și nu să suspendeze întreaga lege.
Mai mult, Tănase spune că Guvernul de la Chișinău ar fi putut să achite acele plăţi, despre care Ion Chicu ar fi vorbit astăzi, dând vina pe opoziţie pentru neachitarea lor.
„Legea a fost promulgată acum câteva zile. Asta înseamnă că acele plăţi despre care vorbea premierul Chicu puteau fi făcute. În condiţii de criză, când toate lucrurile se întâmplă cu o viteză triplă şi plăţile trebuiau făcute cu o viteză triplă. De asta eu cred că s-ar putea să fie altceva la mijloc, un fir al cărui mister o să îl dezlegăm în câteva zile”, a mai adăugat Tănase.
Fostul preşedinte al CC a mai sus că judecătorii constituţinali au dreptul să supende această lege, însă în contextul actual ar fi putut să ofere soluţii.
„Curtea trebuia să dea o soluţie la această sesizare, nu să suspende. Dacă este neconstituţională – să spună asta, iar Guvernul să vină în Parlament chiar mâine să rezolve acele chestiuni, iar dacă este constituţională, atunci să elimine acele dubii care să nu planeze asupra implementării Legii.
O suspendare înseamnă o amânare, cineva vrea să câştige timp şi nu este clar deocamdată pentru ce vrea să-l câștige și care este finalitatea acestei acțiuni”, a conchis Alexandru Tănase.