Interviu cu Daniela Caraiman, voluntară în cadrul Clubului Oratorilor, jurnalistă la Radio Moldova şi Media Point.
Ce presupune voluntariatul pentru tine?
Voi încerca să asociez voluntarul cu un artist, însă care nu este aplaudat de auditoriu sau cu un sculptor de valoare, ale cărui opere nu sunt văzute de nimeni la moment dar care vor fi prețuite peste ani.
Pot afirma cu certitudine că voluntariatul poate schimba personalitatea omului și îi oferă șanse de realizare.
Dincolo de poarta materialului se află atâtea beneficii și oportunități, încât nu știu dacă voi putea renunța vreodată la voluntariat.
De ce ai ales să faci acest lucru?
Bunăstarea materială nu este unul dintre scopurile mele, de aceea sunt mereu în căutare de ocazii noi, în care pot explora universul și pot să ma dezvolt personal.
Cred că sunt cea mai norocoasă dintre cei care muncesc pentru că faptele nobile nu sunt pentru bani.
Cum ți-a venit ideea să te apuci de voluntariat?
Am început să fac parte din echipe de voluntari cu 3 ani în urmă. E mult, e puțin? Doar timpul și experiența pot să-mi dea un răspuns.
În acest timp, am investit mult în propria persoană: emisiuni pentru copii, știri, presa scrisă, interviuri, radio, oratorie – toate mă caracterizează și sunt lucrurile care m-au motivat să merg mai departe.
Toţi acești oameni, aceste experiențe m-au ajutat să-mi construiesc propriu edificiu al carierei mele care nu se va prăbuși niciodată.
Cât de deschiși sunt tinerii din R. Moldova la aceste acțiuni?
În fiece zi, oră, clipă, un număr deosebit de tineri își investesc timpul în activități ce au puterea să schimbe societatea.
Hmm…aș spune că întrebarea e prea generală și nu pot vorbi în numele tinerilor din RM, personal cunosc tineri dornici de a cunoaște mai mult și a face ceva nou, sunt mereu deschiși spre acțiune și de aceea se întâmplă des să întâlnesc aceeași tineri implicați în toate activitățile posibile, iar pentru restul nu știu cum aș putea comenta.
Mă bucur că mă regăsesc printre spiritele tinere, active, optimiste din țara noastră şi îndemn toți tinerii care își doresc o schimbare să încerce să practice voluntariatul și să ilumineze viitorul țării.
Ce îi urezi R.Moldova, la împlinirea celor 20 de ani de la independență?
Aș dori, cu prilejul acestui frumos eveniment- 20 de ani de la independența RM, să adresez un mesaj de profundă recunoștință cetățenilor de ieri și de astăzi, ce au luptat pentru eliberarea spiritului român.
R. Moldova i-aș dori mulți ani de făurire, verticalitate, prosperitate și libertate.
La mulți ani, Moldova! Eu te iubesc!
Interviu realizat de Paul Szasz pentru Info Prut