,,Nu ne supărăm, dar nu uităm”, a declarat joi preşedintele României Traian Băsescu, în cadrul şcolii de vară ,,Comunităţi româneşti şi identitate europeană” de la Sulina, cu privire la recentul anunţ venit din partea oficialilor de la Chişinău, de a înlocui disciplina de studiu ,,Istoria românilor” din învăţământul preuniversitar cu materia ,,Istorie”. În acest context, Băsescu a amintit că în urmă cu doi ani Chişinăul a solicitat Bucureştiului 450 de mii de manuale de Istoria românilor, disciplină care acum va putea fi studiată numai opţional.
Tot la Sulina, preşedintele României a punctat încă o dată importanţa alegerii unui preşedinte în R. Moldova pentru ca Occidentul să se convingă că la Chişinău există capacitatea de a lua decizii favorabile ieşirii din criza politică. ,,Pare a fi o incapacitate de a se lua decizii politice importante. Nu aş vrea să vă spun cum se motivează de către oamenii politici din Occident această incapacitate. Moldova a avut o fereastră deschisă după cea de-a doua victorie a Alianţei în alegeri. Trebuie să ţină cont că nu rămâne deschisă la nesfârşit. Este esenţial să se înţeleagă. Eu cred că acest nesfârşit nu este departe”, a precizat Traian Băsescu.
Preşedintele României participă la cea de-a VI-a ediţie a şcolii de vară „Comunităţi româneşti şi identitate europeană”, care în acest an reuneşte 200 de studenţi români cu merite deosebite, reprezentanţi ai asociaţiilor studenţeşti şi tineri jurnalişti români din Republica Moldova, Ungaria, Bulgaria şi Serbia. Tema şcolii de vară este “România – 2020”, iar dezbaterile se axează pe problematici legate de identitate, politici şi modernizare a României, mediu şi energie regenerabilă, cultură, jurnalism, educaţie şi carieră.
Foto: Timiş Online