Modul de acțiune al actualei guvernări de la Chișinău este absolut criminal și în corelație cu serviciile secrete ruse. De acestă părere este deputatul Octavian Țîcu, liderul Partidului Unităţii Naţionale, care a precizat că toți actorii politici ar fi trebuit să înțeleagă acest lucru.
Totodată sursa a mai subliniat că pentru Igor Dodon, formula optimă de a rămâne în continuare preşedinte era să stea cu Blocul ACUM într-o alianţă şi să boxeze în Guvernul Maiei Sandu.
În context, parlamentarul a mai remarcat că pandemia a influenţat considerabil evenimentele din Republica Moldova, lucru care nu a fost luat în considerare de către actuala guvernare.
De asemenea, Octavian Țîcu a punctat că legile care au fost adoptate în urma asumării răspunderii de către Guvernul de la Chișinău sunt o crimă împotriva bugetului Republicii Moldova şi împotriva populaţiei. El a atenționat că banii care au fost votaţi nu există, iar gaura în bugetul de stat este de aproape 20 miliarde de lei.
„Veniturile la buget sunt catastrofale, populaţia este debusolată şi lucrurile nu sunt atât de roz cum par. Unica şansă pentru toţi este ca în această lună Guvernul Chicu să cadă şi, ceea ce propuneam eu anterior, să se realizeze o formă de guvernare în două variante: un guvern minoritar asumat de Blocul ACUM şi susţinut de puterile europene şi de România sau un guvern tehnocrat pe care să garanteze toate componentele anti-Dodon din Parlament. Aici sunt două variaţiuni de acţiune: prin detaşarea anumitor deputaţi din Partidul Democrat sau votarea in corpore a acestora, negocierile cu Partidul Democrat pentru că acestea să facă parte dintr-o coaliţie de guvernare nouă. Asta înseamnă că noua guvernare ar avea vreo 56 – 57 de mandate”, a declarat Octavian Ţîcu în cadrul unei emisiuni de la N4.
Menționăm că prin asumarea de răspundere a Guvernului de la Chișinău, urmează a fi majorate cheltuielile bugetului de stat cu 1 273,3 milioane de lei moldovenești. Din acești bani ar urma ca 660 mii de persoane cu venitul mai mic de trei mii de lei lunar să primească câte 700 de lei drept ajutor. De asemenea, vor fi plătite îndemnizații pentru urmaşii cadrelor medicale decedate, ca urmare a desfăşurării activităţii medicale în lupta cu COVID-19, iar o altă parte din acești bani ar trebui să ajungă în Fondul Asigurărilor Obligatorii de Asistenţă Medicală