Departamentul pentru Relația cu R. Moldova din cadrul Guvernului României va fi implicat în proiectele transfrontaliere realizate pe ambele maluri ale Prutului, finanțate de Comisia Europeană.
În acest sens, Ana Guțu, secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, a avut astăzi o întrevedere cu Florin Nicolae Creț, secretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.
La întrevederea respectivă a fost abordat subiectul derulării programelor pentru perioada 2014-2020 din cadrul Programului Operațional comun România-Republica Moldova.
„Am luat cunoștință cu programarea strategică a viitoarelor proiecte finanțate de Comisia Europeană la granițele externe ale Uniunii Europene. Documentul comun, emis de Comisia Europeană în ianuarie 2020, prevede continuarea cooperării transfrontaliere la granița României cu Republica Moldova în formatul bilateral existent”, a anunțat Ana Guțu într-un mesaj pe Facebook.
Totodată, secretarul de stat a menționat că în cadrul discuției s-a convenit ca DRRM să participe la reuniunile Comitetului Comun de Programare – structură bilaterală, formată din reprezentanți ai instituțiilor locale, regionale și centrale din România și Republica Moldova.
Amintim că UE a alocat 81 de milioane de euro pentru Programul Operațional comun România-Republica Moldova, beneficiari fiind județele Botoșani, Iași, Vaslui și Galați din dreapta Prutului, precum și întreg teritoriul R. Moldova. Proiectele implementate se referă la îmbunătățirea infrastructurii, investiții serioase în domeniul sănătății, îmbunătățirea condițiilor de activitate pentru polițiști, sprijinirea educației, promovarea patrimoniului istoric etc.