Dodon vrea să dreagă busuiocul: Cum a justificat declarația prin care l-a numit pe Krasnoselski „președinte al Transnistriei”

„Expresiile utilizate țin de un context protocolar și nu se extind asupra stării politice de facto privind statutul regiunii transnistrene a Republicii Moldova”. Astfel a comentat Președinția, declarația șefului statului prin care l-a numit pe liderul separatist de la Tiraspol, „președinte al Transnistriei”.

Cel mai important acum este să negociem cât mai calculat posibil și să asigurăm o relaxare cât mai substanțială a relațiilor dintre malurile Nistrului, pentru accelerarea proceselor de reîntregire teritorială a țării”, se mai arată în reacția Președinției solicitată de TV8.

Amintim că ieri, Igor Dodon și Vadim Krasnoselski s-au întâlnit la Reședința de Stat de la Condrița. În cadrul întrevederii, șeful statului l-a prezentat pe liderul separatist de la Tiraspol drept „președinte al Transnistriei”. Imaginile video cu declarațiile celor doi au fost publicate chiar pe pagina de Facebook a șefului statului, însă imediat cum a fost sesizată gafa lui Dodon, acestea au dispărut.

 

 

 

Next Post

Arhiva InfoPrut