Regimul separatist de la Tiraspol ar fi instalat încă trei posturi ilegale în Zona de Securitate. Anunțul a fost făcut de Chiril Moțpan, deputat PPDA, care a adăugat că separatiști ar fi alcătuit o listă cu persoane indezirabile în regiunea transnistreană.
„Potrivit unor informații obținute din Zona de Securitate, ieri a fost instalat un nou post mobil pe peronul stației Bender -2, format din 2 așa-ziși grăniceri ai regiunii transnistrene, care monitorizează deplasarea cetățenilor în direcția localității Varnița, verificându-le actele de identitate. Un post asemănător, format din 2 grăniceri, a fost identificat și pe drumul de ocolire între traseul Chișinău – Bender și drumul Proteagailovca- Hârbovăț. Un al treilea post mobil a apărut ieri pe traseul Bender – Chițcani, pe segmentul din preajma satului Hagimus. Grănicerii transnistreni verifică transportul și monitorizează persoanele care circulă pe traseul respectiv”, a subliniat Chiril Moțpan.
Totodată, sursa a specificat că atunci când îl numea public pe Krasnoselski „președintele Transnistriei”, Dodon s-a făcut că uită despre faptul că „individul are dosar penal în legătură cu evenimentele din 2009 din satul Corjova, când a vandalizat secția de votare din localitate și a profanat drapelul Republicii Moldova”.
„Dodon l-a primit cu pompă și l-a numit „președinte”, în loc să-i pună cătușele pe mâini. Nimeni nu a fost tras la răspundere, astfel liderilor separatiști li se sugerează, din nou, că pot face absolut orice vor, iar reacțiile la acțiunile lor vor fi doar de văzul lumii. Dar, umilindu-se în fața lui Krasnoselski, Igor Dodon demonstrează încă o dată că este o marionetă nu doar a regimului de la Kremlin, ci și a liderului separatist de la Tiraspol. Prin Dodon, îngenunchează în fața separatiștilor însuși statul Republica Moldova. O umilință pe care nu și-a permis-o, până acum, niciun președinte”, a remarcat deputatul PPDA pe Facebook.
Biroul politici de reintegrare de la Chișinău nu a confirmat deocamdată informațiile cu privire la aparația noilor posturi ilegale în Zona de Securitate.
Precizăm că sub pretextul măsurilor epidemiologice, Tiraspolul a instalat 37 de posturi de control grănicerești fără acordul Comisiei Unificate de Control, ce împiedică libera circulație a persoanelor între cele două maluri ale Nistrului, dar și accesul a cca 50 de mii de locuitori din Zona de Securitate la servicii de bază. Recent, Tiraspolul a ridicat 15 posturi din cele 37, rămânând astfel 22.