Raportul de activitate pentru 3,5 ani de mandat al președintelui Igor Dodon „va ajunge la fiecare familie din Republica Moldova și va fi tipărit sub forma unui ziar”. Anunțul a fost făcut astăzi, chiar de șeful statului, în cadrul unei conferințe de presă, în care și-a prezentat realizările obținute în această perioadă, dar și planurile pentru restul mandatului.
La începutul raportului său de activitate, Igor Dodon s-a lăudat cu „realizările sale” la capitolul menținerii statalității și neutralității țării, promovarea „istoriei Moldovei”, a limbii „moldovenești” și a valorilor creștine, în special, a familiei tradiționale, dar și cu „manuale și cărți pe care le-a editat”, cu filmele despre „istoria Moldovei” pe care le-a filmat și, inclusiv, cu faptul că nu a admis deschiderea unui oficiu al NATO în Republica Moldova.
De asemenea, șeful statului a vorbit despre inițiativele sale legislative de majorări de pensii, salarii, indemnizații și alte ajutoare, care au fost aprobate de deputați, inclusiv despre dublarea salariilor medicilor, lucru pe care, de asemenea, și l-a atribuie.
Mai mult, Dodon a trecut în rândul succeselor guvernării sale și cele opt întâlniri pe care le-a avut cu Vadim Krasnoselski, liderul separatist de la Tiraspol, pe care recent l-a numit „președinte al Transnistriei”.
„Din programul electoral din 2016, în proporție de 80-85% angajamentele electorale eu le-am îndeplinit. Da, sunt angajamente care nu au fost onorate, pentru că Parlamentul nu le-a votat”, s-a justificat șeful statului.
Totodată, Igor Dodon a spus că va anunța la începutul lunii viitoare dacă va candida sau nu pentru un alt mandat.
Menționăm că așa-zisul raport de activitate a președintelui Dodon se întinde pe 41 de pagini și include și realizări de-a dreptul jenante. Bunăoară, el pretinde că donațiile efectuate de soția sa, Galina Dodon, sunt meritul Președintelui Republicii Moldova. Asta în timp ce, nici astăzi, nu se știe care este de fapt sursa banilor fundației „Din Suflet”