Învățarea limbii române în contextul multicultural și multietnic al Republicii Moldova este o prioritate națională a sistemului de învățământ. Subiectul respectiv a fost abordat de Igor Șarov, ministrul Educației, în cadrul unei întâlniri cu studenții germani de la Școala de toamnă „Minorităţile etnice în spaţiul post-sovietic”, desfășurate între 13 și 21 septembrie la Chișinău.
Cei douăzeci de tineri au avut ocazia să afle mai multe despre politicile statului și acțiunile Ministerului Educației de la Chișinău în ceea ce privește minoritățile etnice în Republica Moldova.
Totodată Igor Șarov le-a vorbit tinerilor și despre asigurarea drepturilor minorităților naționale la educație în limba maternă „În acest sens, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării monitorizează crearea rețelelor instituţiilor de învățământ la toate nivelurile; elaborează produsele curriculare pentru instituțiile de învățământ preuniversitare cu instruire în limbile minorităţilor naţionale; asigură formarea iniţială şi continuă a cadrelor didactice și promovează standardele internaționale și a celor mai bune practici de educație multilingvă și multiculturală”, a punctat ministrul Educației de la Chișinău.
De cealaltă parte, tinerii n-au ezitat să se intereseze despre acțiunile Guvernului privind minoritățile din UTA Găgăuzia și regiunea transnistreană.
Școala de toamnă „Minoritățile etnice în spaţiul post-sovietic” este organizată de către Moldova-Institut Leipzig în colaborare cu Ambasada Germaniei în Republica Moldova.