Propunerile unui candidat la prezidențialele din R. Moldova: reunificarea infrastructurii cu România și dizolvarea Parlamentului

Octavian Țîcu, candidatul Partidului Unității Naționale la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, s-a lansat astăzi în campania electorală la Ungheni. 

În discursul său, sursa a explicat că a ales să se lanseze în campanie anume pe data de 7 octombrie, deoarece în lista de vot va fi candidatul cu numărul șapte. De asemenea, referitor la orașul Ungheni, în care s-a desfășurat evenimentul, candidatul PUN a spus că sunt mai multe motive pentru care a făcut alegerea respectivă. „Eu sunt pentru voi, cei de la Ungheni, o carte deschisă, sunteți garanția de integritate și morală pe care o am”, a mai adăugat Octavian Țîcu.

Totodată, candidatul PUN a promis că va fi un președinte care va uni cetățenii Republicii Moldova, indiferent de limba și originile etnice ale acestora, sub bagheta unui proiect de prosperitate, bunăstare și securitate prin reîntregirea cu România. „Platforma noastră politică și viziunea mea ca istoric, ca intelectual și ca politician este reunificarea. În această campanie nu vom avea adversari electorali, noi o să avem un proiect de țară, pe care o să-l propunem tuturor, deoarece în afara reunificării nu există o șansă de viitor pentru cetățenii acestei țări”, a menționat Țîcu.

Ulterior, candidatul PUN a anunțat care sunt cele cinci angajamente pe care, împreună cu echipa sa și le asumă în această campanie prezidențială, „Primul angajament este dizolvarea acestui Parlament care nu mai este reprezentativ, pentru că nu mai reflectă votul pe care l-am dat în februarie 2019. Este un Parlament care miroase a Plahotniuc, Dodon și Șor, care nu ar trebui să se mai regăsească într-un viitor Parlament. (…) Al doilea angajament ține de faptul că noi trebuie să ieșim din această izolare internațională în care ne-a băgat politica nesăbuită a lui Dodon, prin servilismul față de Rusia, prin închinăciunile față de regimul separatist, prin atitudinea descalificantă față de România, prin sfidarea integrității teritoriale a Ucrainei. Noi avem nevoie să aducem România mai aproape, să redresăm relațiile cu Ucraina și să restabilim încrederea partenerilor noștri externi: UE și SUA”.

Țîcu a mai specificat că angajamente la care se va referi în continuare reprezintă de fapt și platforma politică a PUN. „Reunificarea infrastructurii cu România, terestră, calea ferată, energie digitală și comunicare. Mai mult ca oriunde, aici la Ungheni, știm ce înseamnă această unificare a infrastructurii. Avem podul de cale ferată, avem gazoductul, suntem în așteptarea autostrăzii Chișinău – Iași – Târgul Mureș, care trebuie să ne scoată spre marile capitale europene. (…) Totodată noi avem nevoie să ne racordăm la sistemul de educație românesc. Fără o educație de calitate nu o să avem niciun viitor. Și în cele din urmă o chestiune fără de care nu putem să concepem viitorul nostru este reîntregirea sistemului de securitate și de apărare cu cel din România și din structurile euroatlantice”, a punctat candidatul PUN în cadrul evenimentului de lansare în campanie. 

Potrivit lui Țîcu aceste cinci angajamente sunt simple și clare și stau la îndemâna unui președinte.

Amintim că pe lângă Octavian Țîcu, candidat PUN, cetățenii Republicii Moldova vor putea găsi în buletinele de vot de la prezidențiale și alte șapte opțiuni: Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (PPDA), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon, (candidat independent), Violeta Ivanov (Partidul Șor), Maia Sandu (PAS) și Dorin Chirtoacă (Blocul Electoral Unirea).

 

Next Post

Arhiva InfoPrut