Maia Sandu, președintele ales al R. Moldova, a chemat din nou oamenii la protest. Manifestația ar urma să aibă loc duminică, 6 decembrie 2020, în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău.
„Ceea ce s-a întâmplat astăzi este o dovadă în plus că în Parlament s-a cuibărit un grup de infractori care nu respectă nici Constituția, nici legea și, mai ales, nu respectă poporul. Ei nu respectă alegerea poporului. Când parlamentul se întoarce împotriva oamenilor, acest parlament trebuie dat jos”, a menționat Maia Sandu.
Președintele ales al R. Moldova a acuzat că socialiștii și deputații lui Șor au votat astăzi ca niște mitraliere, la comandă, lege după lege, pentru a-și asigura continuitatea hoției în pofida votului cetățenilor. „Alianța dintre deputații socialiști și cei de la Șor a votat astăzi în decurs de doar câteva minute, în două lecturi, la repezeală, proiecte de legi importante, inclusiv legea bugetului, proiecte neconsultate, proiecte care conțin scheme peste scheme din contul cetățenilor. Mâine vom depune contestație la Curtea Constituțională. Vom cere anularea legilor antipopulare. Noi, împreună, vom opri această tentativă de uzurpare a puterii”, a menționat sursa.
Potrivit ei, actualul Guvern și Parlament trebuie să plece, întrucât oamenii cer anticipate. Totodată, președintele ales al R. Moldova a mulțumit cetățenilor care astăzi au protestat în fața Parlamentului, respectând normele epidemiologice și a venit cu un nou apel. „Duminică, 6 decembrie, în Piața Mari Adunări Naționale, venim să le spunem hoților că vremea lor a trecut. Ei nu mai pot pleca frumos, ei pot pleca doar rușinos. Pentru că toți cei care au luptat împotriva propriului popor au fost alungați”, a îndemnat Maia Sandu.
Amintim că sute de cetățeni ai R. Moldova au protestat astăzi în fața Parlamentului de la Chișinău împotriva mai multor inițiative legislative înaintate de Partidul Socialiștilor. În ciuda acestui fapt, deputații PSRM și cei de la Partidul Șor au votat proiectele respective pe repede înainte fără a respecta procedura.
Printre acestea se numără proiectele privind anularea legii anti-propagandă, proiectul cu privire la statutul special pentru limba rusă, proiectul cu privire la statutul juridic special al UTA Găgăuzia, trecerea SIS-ului din subordinea Președinției în cea a Parlamentului și altele.