Platforma Demnitate și Adevăr consideră ca fiind imperios necesară investirea unui guvern anti-criză, de profil european. Declarația a fost făcută de Andrei Năstase, liderul PPDA, în cadrul unei întrevederi cu Dereck J.Hogan, ambasadorul SUA în R. Moldova.
Printre subiectele abordate de cei doi interlocutori a fost și declarația de intenție a Platformei DA privind asumarea unui guvern interimar și posibilitatea declanșării alegerilor parlamentare anticipate. „Am reiterat faptul că Platforma DA optează pentru alegeri parlamentare anticipate, consideră ca fiind imperios necesară investirea unui guvern anti-criză, de profil european, capabil să rezolve problemele stringente ale oamenilor, să combată corupția, criminalitatea, inclusiv schemele frauduloase de delapidare a proprietății publice care iau amploare de la o zi la alta și să pregătească desfășurarea scrutinului parlamentar în condiții de maximă legalitate, libertate și corectitudine”, a menționat Andrei Năstase.
Totodată, liderul Platformei DA a mai vorbit și despre faptul că Republica Moldova are nevoie de un guvern plenipotențiar pentru a relua asistența financiară externă. „În lipsa unui guvern cu atribuții depline este imposibilă și indexarea pensiilor, acordarea sprijinului financiar fermierilor, procurarea vaccinului anti-COVID și se întețesc delapidările din fondurile publice, furturile proprietății de stat și contrabanda. Asumarea guvernării de către Platforma DA a apărut în contextul pericolului investirii unui guvern Șor-Dodon. Soluția Platformei DA fiind orientată spre a nu admite instalarea unui guvern al majorității parlamentare PSRM-Șor, și, totodată, evitarea haosului, a blocajului constituțional, determinate de acțiunile unor politicieni preocupați de interesele partinice și electorale, străini de interesele și nevoile Republicii Moldova și ale oamenilor”, a mai punctat Năstase.
Amintim că joi, 11 februarie 2021, Platforma Demnitate și Adevăr a anunțat disponibilitatea formării și asumării unui guvern minoritar anti-cirză până la alegerile parlamentare anticipate. S-a întâmplat după ce Parlamentul de la Chișinău nu a oferit vot de încredere Nataliei Gavrilița, candidat propus pentru funcția de prim-ministru al R. Moldova de președintele Maia Sandu.