Conturile de Facebook ale mai multor cetățeni din R. Moldova și din diaspora, care au fost activi în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2020, au fost atacate sau chiar blocate. Anunțul a fost de Iurie Reniță, parlamentar de la Chișinău, care s-a adresat cu o interpelare la Serviciul de Informații și Securitate pentru a verifica ce structuri ale statului „obstrucționează flagrant drepturile fundamentale ale cetățenilor”.
„Mai mulți cetățeni de-ai noștri de acasă, dar, mai ales, din Diaspora Noastră de Aur mi-au semnalat că, după înfrângerea zdrobitoare și rușinoasă a kuliokarului (pungașului) Dodon la recentele alegeri prezidențiale, conturile lor de Facebook au fost atacate sau chiar blocate definitiv. Tința principală au devenit reprezentanții marcanți din diasporă, dar și grupurile foarte numeroase, pe care aceștia le-au organizat pe FB (în unele cazuri de la 30 până la 50 mii de cetățeni!)”, a explicat Iurie Reniță.
Potrivit parlamentarului de la Chișinău, în acest mod Dodon a decis să se răzbune pe „electoratul paralel”, adică pe diaspora.
„Pentru acest pion docil al Moscovei diversitatea de opinii și organizarea exemplară a diasporei noastre a devenit un pericol real și pentru viitoarele alegeri parlamentare anticipate. Disperat total după recenta decizie a Curții Constituționale privind întrunirea condițiilor legale pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, PSRM-ul lui Dodon recurge la metodele arhicunoscute, pe care le-a mai utilizat și în campaniile electorale precedente, referindu-ne expres la operațiunea Bahamas sau la kulioacele (sacoșele) de bani, primiți de la Plahotniuc, inclusiv la atacurile cibernetice, în acest scop fiind ghidați frățește de către partenerii lor tradiționali”, a mai spus sursa.
Astfel, Iurie Reniță a mai adăugat că pentru a contracara „ofensiva lui Dodon și a batalionului de trolli psrm-iști împotriva cetățenilor de acasă și din diasporă, am decis astăzi să adresez o Interpelare Serviciului de Informații și Securitate pentru a verifica care structuri ale statului sau entități politice și partinice obstrucționează flagrant drepturile fundamentale ale cetățenilor noștri”.
Amintim că, Igor Dodon, liderul PSRM, a suportat o înfrângere rușinoasă la alegerile prezidențiale din toamna anului trecut, în urma unei mobilizări fără precedent a cetățenilor R. Moldova, mai ales a celor din diaspora. Fapt pentru care ulterior, acesta a venit cu o serie de atacuri la adresa celor stabiliți în străinătate, numindu-i „electorat paralel” sau acuzându-i că „au fost aduși organizat la vot”.