Uniunea Europeană oferă finanțare de până la 2.000 de euro tinerilor din Republica Moldova implicați în organizații ale societății civile pentru a organiza activități de atenuare a efectelor COVID-19.
Granturile sunt oferite în cadrul proiectului „Parteneriatul Estic – Programul de solidaritate împotriva COVID-19”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de People in Need Moldova în parteneriat cu organizațiile AFEW International și Netherlands Helsinki Committee, notează diez.md.
Prin intermediul acestui proiect, vor fi finanțate activități ce ajută tinerii, persoanele cu dizabilități, gospodăriile rurale, inclusiv femeile și bărbații în vârstă, dar și întreprinderile micro, mici și mijlocii să facă față consecințelor pandemiei COVID-19. Organizațiile societății civile vor pregăti propuneri de proiecte, axate pe intervenții necesare la nivel local în următoarele domenii:
# Servicii sociale – furnizarea de asistență socială, psiho-socială sau de sănătate;
# Redresare economică – sprijinirea întreprinderilor micro și mici, precum și a activităților generatoare de venituri, oferind abilități necesare pentru adaptarea la noile condiții de pe piața muncii;
# Protecție socială – măsuri în raport cu creșterea cazurilor de violență domestică/de gen și aspectele legate de protecția copilului;
# Educație – sprijin pentru educația la distanță și inițiative pentru a nu lăsa copiii vulnerabili să rămână în urmă din cauza închiderii școlilor sau a lipsei oportunităților de practicare a învățământului la distanță.
Toți cei interesați de această oportunitate pot descărca și completa formularul de înregistrare și propunerea de buget, disponibile în limbile română, engleză și rusă. Materialele pot fi completate în oricare din cele trei limbi și trebuie expediate la adresa de e-mail [email protected] până pe 24 mai 2021.
Mai multe detalii despre proiect, costurile eligibile și neeligibile, precum și criteriile de selectare pot fi accesate la următorul link.