Preasfințitul Antonie, Episcop de Bălţi, a fost prezent duminică la slujba de sfințire a bisericii cu hramurile „Sfânta Mahramă a Domnului” şi „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din Iași.
Slujba a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Preasfinţitul Părinte Antonie, Episcop de Bălţi şi Preasfinţitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, alături de un sobor de 40 de preoți şi diaconi.
„Dumnezeu ne-a lăsat Biserica; noi, cei de față, împreună cu zidurile Bisericii, cu cei asemenea nouă, în viață sau care vor veni după noi, precum și cei care au fost înaintea noastră, formăm Biserica cea mare al lui Hristos. În această Biserică auzim cuvântul Domnului «Nu plânge» sau «Tinere, ție îți zic: Scoală-te!» sau «Hristos vă va face liberi». Iar dacă Hristos ne va face liberi, cu adevărat liberi vom fi. Biserica este izvorul vieții și al Învierii dacă în ea se află putere în cuvânt și în fapta iubirii. De aceea, ne luptăm ca bisericile noastre de zid, parte văzută a Bisericii celei mari, să fie frumoase în arhitectura lor, în picturile lor, în veșmintele lor, în cântările lor, pentru ca slava lui Dumnezeu să se arate prin ele. Biserica este chipul sufletului nostru care meditează la Dumnezeu”, a declarat IPS Părinte Teofan, după citirea Sfintei Evanghelii.
Spre finalul Sfintei Liturghii, părintele Marian Timofte, vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor, a dat citire hrisovului de sfinţire al bisericii, act semnat de slujitorii prezenţi şi aşezat în piciorul Sfintei Mese. Un ultim cuvânt a fost rostit de către părintele paroh Neculai Dorneanu, care a făcut un scurt istoric al lucrărilor derulate, de la înfiinţarea parohiei şi până astăzi.
În semn de mulţumire pentru prezenţa la slujba de sfinţire, părintele Neculai Dorneanu le-a dăruit ierarhilor din Basarabia câte o icoană cu chipul Sfântului Constantin Brâncoveanu, executată în mozaic din piatră naturală.