Ambasada Bulgariei în Rep. Moldova împreună cu Centrul de Informare şi Documentare privind NATO au deschis la Chişinău Clubul prietenilor NATO, transmite INFOTAG.
La ceremonia de inaugurare Ambasadorul bulgar George Panayotov a spus că obiectivul proiectului de a lansa discuţii pe subiecte legate activităţile şi politicile NATO, relaţiile dintre NATO şi Rep. Moldova. Membri ai clubului pot deveni toţi cei care se interesează de problemele securităţii, relaţiile internaţionale, cooperarea NATO – Republica Moldova.
Obiectivul principal al proiectului este de a crea un forum deschis pentru discuţii pe subiecte legate de problemele securităţii, activităţile şi politicile NATO, relaţiile NATO-Moldova şi locul unde participanţii vor avea şansa de a învăţa despre subiectele specifice legate de problemele de securitate ale fiecărui stat-membru, se spune în comunicatul de presă emis de Centrul de Informare și Documentare privind NATO.
„De asemenea, Clubul va fi locul unde membrii săi vor primi cele mai recente informaţii cu privire la activităţile NATO şi problemele legate de NATO, de la reprezentanţii Ambasadei Punct de Contact NATO în Republica Moldova şi de la reprezentanţii ambasadelor statelor membre NATO acreditaţi în Republica Moldova. Intenţia noastră este ca Clubul să fie locul unde participanţii îşi pot prezenta ideile lor de dezvoltare în continuare, pot găsi informaţii, îşi pot exprima opinia, de a prezinta ideile lor de cercetare, finanţare, etc.
Calitatea de membru în Club este liberă şi toţi cei care au interese în domeniul securităţii, relaţiilor internaţionale şi NATO, relaţiilor NATO-Moldova sunt mai mult decât bineveniţi, să participe la reuniuni.
Intenţia Ambasadei şi a Centrului de Informare şi Documentare NATO în Moldova este ca reuniunile Clubului să fie lunare pe parcursul anului 2012 şi la reuniunile acestea să fie prezent fiecare stat membru NATO.
Grupurile-ţintă care pot beneficia de calitatea de membru în Club sunt reprezentanţi ai Parlamentului, Ministerului Apărării, MAEIE, MAI şi reprezentanţi ai misiunilor diplomatice, CID NATO, cercetători, reprezentanţi ai regiunilor, reprezentanţi ai ONG-urilor, jurnalişti şi studenţi”.
Foto: Politică și Diplomație