Radio România împlineşte 93 de ani de la prima transmisie în eter. „Alo, alo, aici Radio Bucureşti!” au fost primele cuvinte care s-au auzit de la radioul public din România. În cei 93 de ani de existenţă neîntreruptă, radioul public a transmis toate evenimentele semnificative din istoria României, anunță Radio Chișinău.
Pe timp de pace sau război, în vremuri de prosperitate sau de criză, de-a lungul tuturor regimurilor politice, Radioul public a rămas un reper de credibilitate. Ca recunoaştere a rolului determinant al radioului în istoria României, Parlamentul a instituit ziua de 1 noiembrie ca Zi Naţională a Radioului.
Societatea de Difuziune Radiotelefonică din România a fost fondată în 1928, astfel, radioul a legat provinciile istorice româneşti, revenite la ţara mamă odată cu Marea Unire. Radio România a fost un element coagulat al României Mari, prin programele, emisiunile, mesajele pe care le-a transmis, la fel cum, ulterior, a proiectat şi asupra RSSM influenţe româneşti importante.
Cu ocazia aniversării a 90 de ani de activitate pentru Radio România, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, Societății Române de Radiodifuziune, „pentru contribuția importantă avută la promovarea și susținerea valorilor culturale, morale și civilizaționale românești”.
În prezent, emisiunile Radio România pot fi ascultate şi în Republica Moldova pe frecvenţele Radio România Chişinău, care face parte din Societatea Română de Radiodifuziune.