Medicii din Republica Moldova, decorați în urma misiunii umanitare din România

Cei 17 medici și paramedici SMURD din Republica Moldova, care au oferit ajutor colegilor din România în lupta cu pandemia de COVID-19, au fost decorați pentru dedicație și profesionalism cu distincția Crucea pentru Merit clasa II. 

Distincția a fost oferită de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al Ministerului de Interne de la Chișinău. Astfel, în cadrul unei ceremonii oficiale, general-maior Mihail Harabagiu, șeful IGSU, a mulțumit efectivul Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare pentru misiunea dificilă realizată și sprijinul oferit în luptă cu pandemia în România.

Misiunea transfrontalieră a angajaților SMURD din R. Moldova a început pe 18 octombrie și a durat până pe 15 noiembrie. Pe parcursul misiunii medicii și paramedicii din R. Moldova detașați în România au activat în cadrul spitalului mobil modular Sfânta Parascheva din comuna Lețcani. Aceștia au lucrat în ture de 12 ore și au oferit sprijin la efectuarea transportărilor de pacienți, dar și la acordarea ajutorului în proceduri medicale și examinări.

Сonform datelor IGSU, în total, pe parcursul misiunii echipelor SMURD din R. Moldova în România, care a durat patru săptămâni, au fost realizate 76 de transferuri interspitalicești și în 142 de cazuri a fost acordat sprijin la monitorizarea, trierea, asistența în investigare medicală și internare a pacienților cu COVID-19.

Next Post

Arhiva InfoPrut