Moscova reacționează în cazul lui Dodon

Cazul lui Igor Dodon este „o chestiune internă a Republicii Moldova”. Astfel a reacționat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la perchezițiile și acuzațiile aduse de procurorii de la Chișinău împotriva fostului președinte rusofil Igor Dodon.

Totuși, oficialul rus susține că Moscova are o anumită îngrijorare în această situație. „În primul rând, aceasta este o chestiune internă a Moldovei. În al doilea rând, suntem alarmați că din nou astfel de practici și persecuții sunt folosite împotriva celor care sunt susținători ai dezvoltării unor relații prietenoase, reciproc avantajoase cu Federația Rusă”, a declarat Peskov, citat de presa rusă.

Totodată, reprezentantul Kremlinului a mai adăugat că în această situație „am dori să sperăm și să fim siguri că toate drepturile lui Dodon vor fi respectate”.

Amintim că procurori anticorupție, în comun cu ofițeri CNA și SIS au descins în dimineața zilei de marți, 24 mai, cu percheziții la domiciliul lui Igor Dodon, dar și la alte locații care au tangențe cu fostul șef al statului.

Perchezițiile sunt efectuate în cadrul unui dosar penal pornit în temeiul unor bănuieli rezonabile de comitere a infracțiunilor de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Next Post

Arhiva InfoPrut