Elevi din România și Republica Moldova au participat la Olimpiada Internațională de Lingvistică, desfășurată în Castletown, pe Insula Man, în perioada 24-30 iulie, de unde s-au întors cu medalii de aur, argint și bronz, dar și mențiuni și premii speciale, reușind să impresioneze juriul.
La prima participare, tinerii din Republica Moldova Moldova au reușit performanța de a obține o mențiune onorabilă, dar și un premiu special. Tânăra care a obținut distincții pentru R. Moldova este Alexandra Jelihovschi, elevă în clasa a XI-a la Liceul „Spiru Haret”. Alexandra a reușit performanța unei rezolvări excelente a problemei a patra, care a impresionat membrii juriului.
Din lotul Republicii Moldova au mai făcut parte: Alina Jumir, elevă în clasa a XII-a la Liceul „Dimitrie Cantemir”, satul Văsieni, Ialoveni; Andrea Ghimpu, elevă în clasa a X-a la Liceul „Heritage” și Delia Malcoci, elevă în clasa a XI-a, la Liceul „Prometeu-Prim”. Echipa a fost însoțită de Tania Hincota (profesoară, directorul Liceului „Prometeu-Prim” din Chișinău), care a organizat și coordonat în premieră acest concurs.
Pe de altă parte, echipa din România s-a bucurat de rezultate spectaculoase: Mihai Alexandru Bratu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu) a obținut o medalie de aur, Vlad Ştefan Oros (clasa a XI-a/Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara) a câștigat medalia de argint și premiul pentru cea mai bună rezolvare a primei probleme, iar Nicoleta Dobrică (clasa a XII-a/Colegiul Național „Sfântul Sava” din București) a primit o medalie de bronz.
Din componența lotului s-au numărat Nicoleta Dobrică (clasa a XII-a/Colegiul Național „Sfântul Sava” din București), Mihai Alexandru Bratu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu), Vlad Ștefan Oros (clasa a XI-a/Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara), Rareș Polenciuc (clasa a XII-a/Colegiul Național „Roman Vodă” din Roman). Profesori coordonatori: Valentina Cojocaru (asistent universitar doctor la Facultatea de Litere – Universitatea din București și cercetător la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti” din București) și Paul Helmer (cadru didactic asociat la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Tehnice din Cluj-Napoca și fost olimpic).
În ceea ce priveşte desfăşurarea concursului, au existat două probe: una individuală (care a durat șase ore şi a presupus rezolvarea a cinci subiecte) şi alta pe echipe (care a durat patru ore şi a presupus rezolvarea unui subiect). Următoarea ediție a concursului va avea loc în Bulgaria.