Un sortiment de brânză de burduf produs în Transilvania a obținut o stea de aur la competiția internaționale Great Taste de la Bruxelles.
Premiul primit de brânza românească este echivalentul unui Oscar în gastronomie, iar juriul – format din experți internaționali – s-a arătat extrem de încântat de gust.
„Mirosul acestei brânze ne-a adus aminte de strugurii Cabernet. La început se simte un gust puternic de oaie, urmat de o ușoară dulceață și cremozitate. Această brânză va intriga bucătarii și iubitorii de brânzeturi de pretutindeni” – a descris juriul de la Bruxelles brânza de burduf pregătită într-o fermă din județul Brașov, transmite Știrile ProTV.
Great Taste este cea mai prestigioasă competiție internațională de produse alimentare și băuturi. 500 de experți din întreaga lume care au gustat burduful românesc și au decis să îi acorde o stea de aur. Este a treia distincție internațională care ajunge în micul sat transilvănean, Rotbav.
Și un cocoșel de pădure crescut lent, doar cu cereale și fără antibiotice, a făcut furori în Franța. 70 de experți internaționali de la „Monde Selection” au decis să îi acorde medalie de aur puiului coquelet din Bacău.
Uleiul de floarea soarelui presat la rece într-o fabrică din judetul Cluj a cucerit juriul Institutului pentru Calitate și Gust de la Bruxelles.
70 de bucătari, somelieri și nutriționiști consacrați au dat note în funcție de aspect, gust și senzația provocată papilelor gustative. Cu toții au decis că uleiul produs din prima recoltă bio, merită distincția supremă, trei stele. Produsele premiate au avantajul că pot pune pe eticheta ambalajului distincția internațională primită.