Zilele Culturii Tradiționale și Zilele Chișinăului au avut loc, în perioada 5-7 august 2022, la Botoșani.
Evenimentele au fost organizate de Primăria Municipiului Chișinău și Consiliul Județean Botoșani cu scopul de a promova valorile și patrimoniul cultural, dar și pentru a valorifica imaginea municipiului Chișinău.
Astfel, timp de trei zile, publicul a avut parte de diverse acțiuni cultural-artistice: lansări de carte, Târgul meșterilor populari, expoziții de pictură și spectacole muzicale în aer liber cu implicarea artiștilor din Botoșani și din Chișinău.
În prima zi de festival a fost lansat volumul „Chișinăul de altădată„. În cea de-a doua zi a evenimentului, la Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” a avut loc o expoziție de pictură – curator Florina Breazu, președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova. Aici au fost expuse și lucrările a șase artiști plastici din Republica Moldova. Iar cea de-a treia zi a fost marcată de evoluția Ansamblului etnofolcloric-model „Romanița”, conducător artistic Mihai Siminică și recitalul „Lupilor lui Calancea”.
Menționăm că în România vor mai avea loc o serie de astfel de evenimente, cu participarea artiștilor din Republica Moldova. Prin urmare, pe 13-15 august 2022 se vor desfășura Zilele Chișinăului la Vaslui, iar pe 18-21 august 2022, mai mulți meșteri populari și artiști din Republica Moldova vor participa la evenimentele desfășurate în cadrul Proiectului „Basarabia salută Bucovina”.
De asemenea, în perioada 2-4 septembrie 2022, artiști de la Chișinău, printre care „Orchestra municipală de muzică populară a Fraților Advahov” și Orchestra de Cameră „Camerata Chișinău”, vor participa la Zilele Chișinăului la Piatra Neamț.