PS Antonie, Episcopul de Bălţi, a oficiat, împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și un sobor numeros de preoți și diaconi, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Secu din Arhiepiscopia Iaşilor, cu ocazia sărbătoririi unuia dintre hramurile acestui sfânt aşezământ monahal – Sfântul Ierarh Varlaam, Mitropolitul Modovei.
PS Antonie a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, pentru binecuvântarea de a sluji la istorica Mănăstire Secu, unde s-au nevoit mari sfinți români Sfântul Ierarh Varlaam, Mitropolitul Modovei și Sfântul Ioan de la Râșca și Secu, episcopul Romanului.
Aşa cum obişnuieşte PS Antonie să dăruiască o candela bisericilor de peste Prut, unde oficiază pentru prima dată Sfânta Liturghie, care să ardă pentru unitatea neamului românesc, ierarhul Episcopiei de Bălţi a făcut un asemenea dar şi Mănăstirii Secu.
Părintele stareţ, Arhimandritul Vichentie, le-a mulţumit ÎPS Teodosie și PS Antonie pentru slujba oficiată, pentru arhiereasca binecuvântare, asigurându-l pe ierarhul din Basarabia că flacăra candelei va arde la Secu pentru Basarabia și pentru unitatea neamului românesc.
PS Antonie s-a aflat, împreună cu familiile a nouă preoți din Episcopia de Bălți, timp de trei zile, întrun pelerinaj la mănăstirile din Arhiepiscopia Iașilor
Mănăstirea Secu este o mănăstire ortodoxă din România situată în comuna Pipirig, județul Neamț. Mănăstirea Secu a fost construită în anul 1602 cu sprijinul lui Ioan Mogîldea (vornic) și lui Nestor Ureche, mare vornic al Țării de Jos, tatăl cunoscutului cronicar Grigore Ureche, pe locul unei mici sihăstrii numită „Schitul lui Zosim”, fondat la 1564.