Noile provocări la adresa R. Moldova, discutate la MAEIE de la Chișinău cu reprezentanții Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență de la București

Secretarul de stat al Ministerului de Externe de la Chișinău, Ruslan Bolbocean, a avut o întrevedere cu reprezentanții Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență de la București.

Părțile au menționat în cadrul discuției că „noile provocări la adresa securității au un caracter tot mai variat și complex și nu mai recunosc frontiere naționale, inclusiv în contextul războiului Federației Ruse în Ucraina, crizei refugiaților, problemele de ordin energetic și social-economic”. Astfel, a crescut importanța sporirii capacităților de securitate și reziliență ale statelor pentru contracararea noilor provocări.

Ruslan Bolbocean, secretarul de stat de la Chișinău, a trecut în revistă obiectivele de dezvoltare a capacităților de reziliență promovate de Republica Moldova pe plan intern. Printre acestea se numără actualizarea documentelor de politici în domeniul securității, sporirea capacităților și eficienței instituțiilor, ameliorarea cooperării și coordonărilor interinstituționale, dezvoltarea profesională a experților, informarea obiectivă a societății despre noile provocări și politicile guvernamentale în vederea combaterii dezinformării.

Totodată, el a vorbit și despre obiectivele promovate pe plan extern, între care dezvoltarea cooperării cu partenerii internaționali în vederea contracarării provocărilor comune, inclusiv cu Uniunea Europeană și Alianța Nord-Atlantică.

La rândul lor, reprezentanții Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență de la București și-au manifestat deschiderea pentru a împărtăși expertiza, experiența, bunele practici în domeniul consolidării rezilienței și pentru dezvoltarea cooperării cu autoritățile și societatea civilă din Republica Moldova.

Next Post

Arhiva InfoPrut