Digitalizarea în educație, cu toate implicațiile sale, a fost tematica principală a Forumului educației România-Republica Moldova, aflat la prima ediție – eveniment care a reunit la Iași, în perioada 27-28 octombrie 2022, peste 250 de cadre didactice din România și Republica Moldova.
Profesorii au venit cu soluții pentru adaptarea la noua normalitate, atât din perspectiva dascălului, cât și a managerului de școală, toate menite să ajute la gestionarea decalajului digital și la reducerea diferenței în ceea ce privește competențele necesare, între învățământul preuniversitar și cel universitar, transmite TVR Moldova.
Una din ideile principale pe care s-a pus accentul a fost importanța alegerii tehnologiilor potrivite în funcție de obiectivele școlii și nu realizarea dotărilor fără a avea un plan clar cu privire la utilizarea instrumentelor digitale.
S-a mai discutat despre formarea cadrelor didactice și necesitatea bibliotecilor cu conținut digital, punându-se accent pe exemplele de bună practică deja implementate în unele unități de învățământ.
Cei prezenți la prima ediție a Forumului educației România-Republica Moldova au fost încântați de calitatea evenimentului, așa că organizatorii au anunțat deja o nouă ediție, la Chișinău, în luna mai a anului viitor.