Coridoarele de solidaritate create pentru a facilita exporturile de cereale ucrainene ar trebui să se transforme într-o punte pe termen lung între UE și Ucraina și Republica Moldova, în perspectiva viitoarei lor aderări, a afirmat, vineri, președintele Klaus Iohannis.
Președintele României a co-semnat o declarație alături liderii Comisiei Europene, Cehiei, Poloniei, Slovaciei, Republicii Moldova și Ucrainei și conducerile Băncii Europene de Investiții, Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Grupului Băncii Mondiale, prin care UE va mobiliza 1 miliard de euro pentru Coridoarele de solidaritate, iar statele semnatare vor beneficia de investiții în infrastructură.
„România s-a alăturat pe deplin și cu toată dăruirea efortului de a transforma Coridoarele de solidaritate într-o adevărată poveste de succes. Am făcut eforturi importante, am investit resurse financiare și umane semnificative într-o nouă infrastructură, cu puncte de trecere a frontierei noi sau modernizate cu servicii permanente, precum și facilități suplimentare pentru depozitare”, a subliniat Iohannis, într-un mesaj video, potrivit Calea Europeană.
Politicianul a precizat că aceste Coridoare de solidaritate ar trebui să se transforme dintr-o soluție temporară, de urgență, într-o punte pe termen lung între Uniunea Europeană și Ucraina și Republica Moldova, în perspectiva viitoarei aderări.