În data de 13 noiembrie este serbată Ziua Bibliei și este cinstit cel mai mare exeget al ei, Sfântul Ioan Gură de Aur.
Ziua Bibliei a fost instituită în 2006 printr-o hotărâre a Sfântului Sinod și are ca scop reamintirea datoriei morale şi de conştiinţă de a citi Sfânta Scriptură, având în vedere rolul acesteia în viaţa Bisericii și a credincioşilor.
Prima ediție integrală în limba română a Bibliei a fost publicată, la București, în 1688, la sfârșitul domniei lui Șerban Cantacuzino și sub patronajul acestuia. Ediția princeps este expusă în cadrul expoziției „De la Țepeș la Brâncuși – 5 secole de istorie și cultură în spațiul românesc” ce prezintă piese rare din colecțiile Emilian Radu, dar și obiecte de tezaur din patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României.
Biblia de la București, așa cum este numită, a fost realizată de episcopul Mitrofan al Hușilor și de frații Radu și Șerban Greceanu și revăzută de arhiereul Gherman din Nissa Capadociei.
O biblie microscopică pe o pagină, una scrisa de mână în perioada comunistă când astfel de cărți erau greu de procurat, precum și o alta veche de 300 de ani se regăsesc în expoziția „Lumea bibliei”, la Biblioteca Județeană Dâmbovița.
Tipărirea Bibliei a început la data de 5 noiembrie 1687 și s-a încheiat în septembrie 1688.