Șase ansambluri din raioanele Dondușeni, Criuleni și Strășeni, dar și meșteri și producători locali din Republica Moldova, au participat în această perioadă în cadrul festivalului „Sfântă ni-i vatra!” care a avut loc la Sibiu.
„Șase ansambluri folclorice, numeroși producători locali și meșteri populari, au adus bucuria, cântecul, jocul și gustul Moldovei în curtea Consiliului Județean Sibiu, fiind urmate de o conferință de prezentare partenerilor și activităților comune”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a CJ Sibiu.
Festivalul a continuat cu seminarii și expoziții găzduite de Biblioteca Astra Sibiu, ateliere interactive organizate în Muzeul Astra, iar pe scena Târgului de Vară a avut loc un regal folcloric al oaspeților basarabeni, cărora li s-a alăturat Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul – Junii Sibiului”, dar și interpreții Alina Pinca și Robert Tarnaveanu.
„Ne dorim să împărtășim din moștenirea culturală excepțională a județului nostru, să întărim sentimentul de apartenență la aceeași vatră prin acțiuni comune, care să ne permită să ne cunoaștem atât ca profesioniști, cât și ca oameni. Prin acest festival, ne dorim să demonstrăm că graiul românesc nu este singurul lucru care ne leagă”, a subliniat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, potrivit Ziarul Star Sibian.
Evenimentul face parte din Festivalul „Sfântă ni-i vatra!”, din cadrul Proiectului „Trei culori și singură credință: Românească”, derulat de Consiliul Județean Sibiu cu sprijinul Guvernului României, prin Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.