Satele unite ale României, din Maramureș până în Republica Moldova, Timoc, Cernăuți sau sudul Basarabiei

 

Oameni activi cultural, comunități, sate, grupuri de sate învecinate reprezentând toate țările etnografice ale României, inclusiv românii de pretutindeni, sunt chemate să fie gazde pentru o petrecere Centenară, în cadrul proiectului „Satele unite ale României”.  

Credit foto: Alina Memet Photography
Credit foto: Alina Memet Photography

Demersul are drept scop unirea comunităților rurale ale României într-un concept de valorificare a culturii tradiționale, a tradițiilor și obiceiurilor. Proiectul organizat de Asociația Comunelor din România a fost prezentat vineri la conferința „Adunarea generală a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova”.

Fiecare comunitate care se înscrie în proiect se angajează să pregătească un micro-eveniment care include o petrecere centenară în jurul zilei de 15 august 2018, de Adormirea Maicii Domnului, deschis localnicilor, turiștilor, satelor învecinate și să trimită o delegație, oricât de mică, la Reuniunea Satelor din 18 – 19 august 2018 în Maramureș, județul care primește onorific titlul de „Capitală Culturală Țărănească 2018”.

Toate micro-evenimentele vor fi conectate într-o hartă online, promovată național și internațional. Comunitățile pot să se înscrie AICI – completând formularul de înscriere.

În fiecare an, Reuniunea Satelor va fi găzduită de o altă comunitate românească, aleasă prin candidatură, primind titlul de „Capitala Culturală Țărănească” a anului respectiv.

Next Post

Arhiva InfoPrut