Patria-mamă întotdeauna şi-a iubit copii şi a fost alături de ei, în special în momentele în care le-a fost greu, a spus Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, în contextul în care sâmbătă la Chișinău urmează să ajungă cel de-al doilea lot de vaccinuri anti COVID, oferit de România.
Excelenţa Sa, Ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, a fost invitat în cadrul emisiunii Punctul pe AZi, unde a vorbit despre cele 50.400 de doze care vor ajunge la Chișinău mâine.
„Patria-mamă întotdeauna şi-a iubit copii şi a fost alături de copii săi, în special în momentele în care le-a fost greu. Ne aflăm într-o pandemie din care noi credem că putem ieşi doar împreună, pentru asta trebuie să dăm dovadă de solidaritate, să acţionăm coeziv inclusiv pe o platformă europeană de suport. Totodată, România a demonstrat că îşi asumă şi responsabilitatea pentru cetăţenii săi”, spune Ambasadorul României.
Daniel Ioniţă a subliniat că donaţia de vaccinuri pentru Republica Moldova face parte din cota pe care România a obţinut-o pentru cetăţenii săi.
„Donaţia pe care o face România este gratuită şi este făcută din cota României, pentru care România a plătit. Din pâinea noastră, am tăiat o felie consistentă pe care o oferim tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, inclusiv celor care au o opinie proastă faţă de România. Haideţi să fim cinstiţi, nu toţi cetăţenii din R. Moldova apreciază la justa valoare tot ce face România pentru ei”, a mai spus acesta.
Ambasadorul României a amintit despre faptul că România a fost alături de Republica Moldova încă de la începutul pandemiei.
„România a trimis o echipă de 52 de persoane, dintre care 41 de medici şi asistente medicale , România a trimis în R. Moldova un lot consistent de ajutoare şi echipamente, care în luna mai a anului trecut a fost primit generos de autorităţile dvs sub podul de la Telecentru, ulterior România a contribuit la echiparea spitalului din Comrat cu echipament medical de urgenţă pentru secţia ATI, au fost foarte multe entităţi, primării, organizaţii, Asociaţia Investitorilor Români, care au făcut donaţii generoase pentru personalul aflat în prima linie”, a adăugat Ioniță.
De asemenea, Ambasadorul a amintit despre faptul că cetăţenii români din Republica Moldova se pot înscrie, în România, pentru a se vaccina. Vaccinarea este gratuită şi benevolă.