Boris Lupașcu, fostul șef de secție din cadrul Procuraturii Generale a R. Moldova, a fost numit, fără concurs, de majoritatea parlamentară PSRM-ȘOR în funcția de judecător la Curtea Constituțională.
Inițiativa vine la scurt timp după ce Parlamentul de la Chișinău a votat pentru anularea hotărârii privind numirea Domnicăi Manole în funcția de judecător la Curtea Constituțională.
„Cerem ca Boris Lupașcu să fie numit judecător la CC pe un mandat de șase ani, după vot, Lupașcu va depun jurământul”, a anunțat socialistul Vasile Bolea, care a prezentat un proiect în acest sens.
Ulterior, Boris Lupașcu a depus jurământul în plenul Parlamentului de la Chișinău, dar în lipsa președintelui Maia Sandu și a reprezentanților Consiliului Superior al Magistraturii, care au refuzat să vină la ședință.
Amintim că astăzi, majoritatea parlamentară PSRM-Partidul Șor a adoptat o declarație privind „recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale”, prin care a condamnat decizia CC cu referire la posibilitatea dizolvării Parlamentului de la Chișinău. Totodată, aceeași deputați au votat o hotărâre privind anularea actului de numire a Domnicăi Manole în funcția de judecător al Curții Constituționale.
Se întâmplă după ce pe 15 aprilie 2021, Curtea Constituțională a constatat existența circumstanțelor care să justifice dizolvarea Parlamentului de la Chișinău.
Deciziile halucinante ale parlamentarilor R. Moldova au fost luate în ciuda faptului că recent Uniunea Europeană a anunțat că așteaptă ca toți actorii politici de la Chișinău să respecte avizul CC de săptămâna trecută, iar „atacurile împotriva Curții și a diplomaților UE sunt inacceptabile și distrag atenția de la necesitatea unor reforme reale”.