„Ţinutul mănăstirilor din Bucovina” a câştigat Marele Premiu al ediţiei din acest an a competiţiei „Destinaţia Anului”, cel mai amplu proiect de promovare turistică din România. Premiile au fost acordate în cadrul unei gale organizate la Palatul Culturii din Iași.
„Este o apreciere în primul rând pentru cei care s-au implicat de-a lungul timpului. Este o destinaţie unde noi a trebuit să facem ce trebuie pentru a o pune în valoare, pentru că am moştenit de sute de ani ceea ce astăzi turiştii din România, şi nu numai, vor să vadă: o istorie şi o poveste”, a afirmat, în momentul primirii premiului, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Nicolae Barbă, citat de Agerpres.
În cadrul festivităţii, Braşovul s-a clasat pe primul loc la categoria „Oraşe care inspiră”, locul secund fiind ocupat de municipiul Iaşi, iar pe locul III s-a clasat Oradea.
Categoria „Atracţii Cultural-Educative” a fost câştigată de Palatul Culturii din Iaşi, pe locul II s-au aflat Castelul Corvinilor şi Castelul Bran, iar pe locul III – Cetatea de Scaun a Sucevei şi Cetatea Oradea. La categoria „Staţiuni turistice”, primul loc a fost ocupat de staţiunea Mamaia, pe locul II s-a clasat Călimăneşti, pe locul III – Ocnele Mari. Menţiunea Specială a fost acordată celor de la Valea Buzăului.
Categoria „Comori naturale” a fost câştigată de Ţara Haţegului, pe locul II s-a aflat Ţara Dornelor, iar locul III a fost ocupat de Ţinutul Zimbrului, judeţul Neamţ. În categoria „Tărâmuri cu istorie şi tradiţie”, primul loc a fost ocupat de Ţinutul mănăstirilor din Bucovina, pe locul II s-a aflat Ţara Făgăraşului, iar pe locul III – Tărâmul Sfinţilor Botoşani.
Competiţia „Destinaţia Anului” se află la a treia ediţie, se desfăşoară la nivel naţional şi urmăreşte promovarea destinaţiilor turistice româneşti.