SUA, granturi pentru dezvoltarea turismului din R. Moldova

Întreprinderile mici și mijlocii care activează în domeniul turistic din R. Moldova pot accesa granturi în cadrul unui program lansat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională. Programul „Moldova Turistică” are un buget total de 25 de milioane de lei și se adresează inclusiv vinăriilor și pensiunilor. 

„Suntem ferm convinși că industria turismului poate contribui la dezvoltarea comunităților locale, la integrarea acestora și diferitor proiecte, la dezvoltarea economică a țării, și sperăm că programul finanțat de USAID să contribuie la acest lucru. Proiectul cooperează cu Ministerul Culturii din R. Moldova și ia în calcul trendurile și necesitățile industriei turismului. Programul pune accent pe un element de bază – turismul sustenabil și turismul de reziliență ca să fie suport pentru generațiile viitoare”, a declarat șeful proiectului „Competitivitate și Reziliență Rurală” din cadrul USAID, Benjamin Toric.

Conform estimărilor, de fondurile Programului de granturi „Moldova Turistică” urmează să beneficieze aproximativ 40-45 de antreprenori mici și medii.

Programul de granturi „Moldova turistică” se desfășoară în cadrul parteneriatului strategic pentru dezvoltarea industriei turismului receptor și intern din Moldova, dintre Proiectul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională „Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova”, Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova, în colaborare cu alte autorități de la Chișinău.

Next Post

Arhiva InfoPrut