O expoziție dedicată comemorării a 100 de ani de la nașterea artistului plastic Igor Vieru „Șoapta armoniei…” este vernisată la Muzeul Național de Istorie al Moldovei. Genericul expoziției a fost preluat din eseul „Gânduri în pragul casei”, semnat de Igor Vieru în anul 1981.
Expoziția este structurată în două compartimente: obiecte personale și fotografii, tablouri și desene grafice ale pictorului Igor Vieru.
În primul compartiment sunt expuse decorațiile de stat oferite pictorului, fotografii, în care sunt redate crâmpeie din viața și activitatea lui Igor Vieru, mai multe obiecte personale, cum ar fi pălăria sa de paie, vioara, la care a cântat, valiza de pictură, o paletă de culori, un vas din pentru spălarea pensulelor, un covor din familie etc. Un loc central îl ocupă șevaletul lui Igor Vieru, pe care este etalat „Autoportretul” pictorului, creat în anul 1968.
În cel de-al doilea compartiment sunt expuse o serie de lucrări, printre care picturi în ulei pe carton cum ar fi „Amintiri din copilărie” de Ion Creangă, portretul lui Ion Creangă, bojdeuca lui Ion Creangă din Iași, ilustrații în guașă pe hârtie pentru cartea-manual „Abecedar” din anul 1968, la care a lucrat împreună cu poetul Grigore Vieru; desene grafice la cartea lui Mihai Eminescu „Călin”, decoruri pentru filmul „Podurile” de Vasile Pascaru din anul 1979, precum și ilustrații la cărțile pentru copii „Guguță, căpitan de corabie”, „Soacra cu trei nurori” de I. Creangă, din anul 1955, „Povestea fulgilor de nea” de Grigore Vieru, din anul 1956 etc.
Președintele Uniunii Artiștilor Plastici, Florina Breazu, a declarat că în acest an urmează să fie lansată și medalia „Igor Vieru” pentru contribuții deosebite aduse în artele vizuale în R. Moldova.